Gelegen in het zuidelijkste puntje van de staat Maine, ligt Libanon in York County, ongeveer 50 kilometer ten noorden van Portsmouth, New Hampshire.

Niet ver van een van de meest schilderachtige en populaire merengebieden van de staat in het noorden, het ligt dicht genoeg bij de Atlantische kust om ook dagtochten naar het strand gemakkelijk te maken.

Zoals een groot deel van de staat, is het een paradijs voor buitenmensen en natuurliefhebbers, vol fantastische staatsparken, musea, kunstgalerijen en historische sites, dus het vinden van dingen om te doen is geen probleem.

Hieronder staan ​​15 van de beste dingen om te doen in en rond Lebanon, Maine.

1. Bear Brook State Park

Hoewel je het in de naburige staat New Hampshire zult vinden, ligt Bear Brook State Park dicht genoeg bij Libanon om op de radar te staan ​​van gasten die de wildernis van New England in al zijn glorie willen ervaren.

Het is meer dan 10.000 hectare groot, het is het grootste in zijn soort in de staat en met bijna 80 kilometer aan paden is het niet al te moeilijk om het meeste ervan te zien.

Het park beschikt over bijna 100 campings en omvat bergen, moerassen, rivieren en beken die grote hits zijn bij buitenmensen en natuurliefhebbers van alle strepen.

Bekijk het welkomstcentrum en de campingwinkel voordat je eropuit trekt.

2. Het kindermuseum van New Hampshire

Hoewel het niet het grootste museum ter wereld is, maakt het The Children’s Museum of New Hampshire in omvang het meer dan goed met plezier.

Het is een van die zeldzame plaatsen die niet alleen kinderen vermaakt, maar ook boeit en onderwijst.

Gelegen aan Washington Street in Dover, hebben veel eerdere gasten verklaard dat hun ervaring hun verwachtingen ver overtrof, en dat zelfs na twee of meer uren hun kleintjes zich niet verveelden.

De meeste tentoonstellingen van het museum moedigen kinderen aan om actief deel te nemen, niet alleen passief te kijken, zodat ze zich in het zweet werken en die opgekropte energie kwijtraken.

3. Portsmouth Escape Room

Voor een werkelijk unieke en spannende middag of avond uit de elementen, is er niets beter dan een goede escape room.

Portsmouth Escape Room beschikt over een verscheidenheid aan kamers met verschillende thema’s en de moeilijkheidsgraad kan goed worden aangepast – zelfs voor groepen met kinderen.

Als je nog nooit een escape room hebt meegemaakt, zijn het geweldige manieren om kameraadschap en teamwork op te bouwen, en ze oefenen de grijze massa uit zoals weinig andere recreatie-activiteiten doen.

Escape rooms zijn ook geweldige ideeën voor dubbele dates, en aangezien ze zich in het centrum van Portsmouth bevinden, zijn er tal van restaurants in de buurt voor een diner of drankje na de activiteit.