Conor McGregor zegt dat hij gestopt is met vechten – voor de derde keer in vier jaar.

De 31-jarige UFC-kampioen van Ierland, 31, heeft een record van 22 overwinningen en vier nederlagen.

Tijdens zijn laatste gevecht, in januari 2020, versloeg hij de Amerikaanse favoriet van fans Donald ‘Cowboy’ Cerrone in slechts 40 seconden in Las Vegas.

Hij heeft eerder zijn pensionering aangekondigd in 2016 en 2019 voordat hij twee keer terugkeerde naar de achthoek.

McGregor probeerde ook te boksen en verloor in augustus 2017 van voormalig vijfvoudig wereldkampioen Floyd Mayweather.

McGregor voegde toe: “De game boeit me gewoon niet, en dat is dat. Al dat wachten. Er gebeurt niets.

‘Ik bekijk de opties van de tegenstander en er is op dit moment niets echt. Er is niets dat me opwindt.’

Sprekend na UFC 250 in Las Vegas op zaterdag zei de voorzitter van de organisatie, Dana White, dat hij niet vooraf was gewaarschuwd voor de aankondiging van McGregor.

‘Een van mijn mensen greep me en liet het me zien op sociale media – dat is Conor, zo werkt Conor en doet hij dingen’, zei White.

‘Conor McGregor heeft niet snel geld nodig. Hij houdt van vechten, hij is er gepassioneerd door en hij heeft een ongelooflijk vechter-IQ. Maar wat zijn reden ook is, als je zegt dat je met pensioen wilt gaan, maak je er dan geen zorgen over. Doe je ding, man. ‘

White voegde toe: “We zitten in een pandemie, de wereld is nu een gekke plek. Als deze jongens nu willen zitten en met pensioen willen gaan, of als iemand zich ongemakkelijk voelt in wat voor vorm dan ook, dan doe je dat niet ‘ Ik moet niet vechten – het is allemaal goed. Dus als dat is wat Conor nu voelt, Jon Jones, Jorge Masvidal, dan voel ik je. “

UFC-evenementen vinden plaats zonder fans vanwege de coronaviruspandemie en vorige maand stelde McGregor voor dat hij zou willen deelnemen aan een evenement achter de gesloten deuren.

Pieken en dalen van McGregor

McGregor tekende in 2013 voor de UFC als een Cage Warriors-kampioen in twee divisies en veroverde de UFC-titels met vedergewicht en lichtgewicht, en werd de eerste man die tegelijkertijd UFC-titels in twee gewichtsklassen behaalde.

Die titels werden vervolgens door de UFC gestript nadat hij zijn gordels niet had verdedigd.

Na zijn eerste ‘pensionering’ in 2016 keerde hij in oktober 2018 terug om zonder succes uit te dagen voor de UFC-lichtgewichttitel tegen Khabib Nurmagomedov bij UFC 229.

Eerder dit jaar toonde hij een van de meest spectaculaire prestaties uit zijn carrière om Cerrone te verslaan – zijn eerste overwinning in de achthoek sinds hij zijn tweede wereldtitel in 2016 behaalde.

In mei verklaarde McGregor zichzelf als de op één na grootste vechter voor gemengde vechtsporten aller tijden achter Anderson Silva, eraan toevoegend dat hij de Braziliaan ‘gemakkelijk’ zou overtreffen voordat hij met pensioen ging.

McGregor’s tijd in mixed martial arts is echter ook ontsierd door controverse.

In 2018 kreeg hij de opdracht om een ​​training in woedebeheersing te volgen en vijf dagen taakstraf uit te voeren door een rechtbank in ruil voor het laten vallen van strafrechtelijke vervolging nadat hij een bus met rivaliserende UFC-jagers had aangevallen.

Videobeelden lieten zien dat McGregor een reling gooide in een bus met Nurmagomedov en een aantal andere UFC-jagers.

In maart 2019 werd McGregor in Miami gearresteerd omdat hij naar verluidt de telefoon van een fan had verpletterd terwijl ze probeerden foto’s van hem te maken. De aanklachten werden later ingetrokken, hoewel McGregor een civiele rechtszaak met het slachtoffer buitengerechtelijk beslechtte.