De nabijheid van Pikes Peak en de Rocky Mountains in het centrum van Colorado Springs maken het de ideale uitvalsbasis voor buitenactiviteiten. Hoewel de geografische ligging van het district, meer dan zesduizend voet boven zeeniveau, betekent dat het raadzaam is om de eerste dag van elk verblijf daar in een gestaag, ontspannen tempo te nemen vanwege de grote hoogte.

Hoewel de natuurlijke schoonheid van het gebied moeilijk te concurreren is, slaagt Downtown Colorado Springs erin om het en met stijl te doen. In feite is Downtown Colorado Springs een aangewezen Colorado Creative District en er zijn ongelooflijke openbare kunstwerken in bijna elke straat.

Bekijk ze allemaal en ga vervolgens ondergronds naar indrukwekkende grotten aan de voet van Pikes Peak, bekijk hoe Olympische atleten trainen, maak een paardrijtocht door de bergen of bezoek een museum gewijd aan de eerste kolonisten. Er is zoveel te doen in Downtown Colorado Springs; de keuze is even duizelingwekkend als de hoogte. Doe al deze vijftien beste dingen om te doen in Downtown Colorado Springs, en u zult gegarandeerd een aangenaam en uitgebalanceerd verblijf hebben.

1. Downtown Art Walk

Pas je aan de grote hoogte aan door een rustige wandeling door Downtown Colorado Springs te maken tijdens een Downtown Art Walk en ontdek de vijftig geweldige openbare kunstwerken die permanent te zien zijn.

Download een app van de officiële website van Colorado Springs om alle sculpturen te lokaliseren en een route te plannen, en geniet er vervolgens in een rustig tempo van en van de wijk.

Downtown Colorado Springs organiseert ook het hele jaar door tijdelijke sculpturen voor het Art On The Streets-project. Tijdens de zomermaanden zijn rondleidingen door de projectstukken mogelijk.

2. Zonsopgangballonvlucht

Je wordt opgehaald bij Downtown Colorado Springs en naar een nabijgelegen startlocatie gereden. Na een korte briefing klim je in de gondel van een heteluchtballon voor een majestueuze vlucht over Aspen en Snowmass.

Van bovenaf gezien is het Colorado-landschap ontzagwekkend en zijn er tijdens de vlucht regelmatig wilde beren, herten, elanden en roofvogels te zien, dus het is een goed idee om een ​​verrekijker mee te nemen.

Ballonvluchten duren ongeveer een uur, afhankelijk van het klimaat en de wind. Alle aeronauts worden beloond met een champagne-brunch na de vlucht en een souvenircertificaat.

3. Pioniersmuseum

Het Pioneers Museum aan de South Tejon Street in het centrum van Colorado Springs is gewijd aan het levend houden van de geschiedenis van het district en de staat Colorado.

Het museum herbergt fascinerende collecties met in totaal meer dan zestigduizend artikelen die betrekking hebben op de stad en de invloed die de eerste kolonisten in de regio hadden op de ontwikkeling ervan.

Er is een eigen winkel met snacks en merchandise in cadeau-stijl die de tentoonstellingen van het museum weerspiegelt.