Uitgeleende Everton-verdediger Jonjoe Kenny scoorde voor Schalke toen ze 1-1 gelijkspeelden met Union Berlin nadat Wolfsburg een verpletterende slag toebracht aan Werder Bremen’s strijd om het voortbestaan ​​van de Bundesliga.

Kenny, die zijn tweede Bundesliga-doelpunt van het seizoen scoorde, vuurde een staking van 25 meter in de benedenhoek.

Union Berlin had in de 11e minuut de leiding via Robert Andrich.

Eerder op zondag bezorgde Wolfsburg-spits Wout Weghorst met een 82e minuut kopbal een 1-0 overwinning in Bremen.

Weghorst, ongemarkeerd achtergelaten in het strafschopgebied, kopte in de kruising van Felix Klaus voor zijn eerste doelpunt in vijf wedstrijden.

Het resultaat zorgde ervoor dat Werder Bremen als tweede onder zes punten achter Mainz op de 15e plaats bleef met nog vier wedstrijden te gaan, terwijl Wolfsburg opschoof naar de zesde plaats in de tabel, twee punten boven Hoffenheim.

Union Berlin zit zeven punten boven de onderste twee op de 14e plaats, vier plaatsen onder Schalke, die worstelde voor vorm en slechts één overwinning pakte in hun afgelopen 13 wedstrijden.

Kenny vertelde BT Sport: “We moeten kijken naar de positieve kanten van de situatie waarin we ons bevinden – we hebben een punt verwijderd van huis, dus we moeten verder. Het is voetbal. We moeten bij elkaar blijven.

“Het is een moeilijke situatie waarin we ons bevinden. We willen overwinningen behalen en meer punten op het bord krijgen om het seizoen sterk af te sluiten.”

In de late aftrap van zondag dacht de vervanger van Keulen, Anthony Modeste, dat hij in Augsburg een winnaar van 85 minuten had gescoord, alleen voor verdediger Philipp Max om nog twee minuten te scoren.

De Keulse keeper Timo Horn had eerder in de eerste helft de penalty van Augsburg-spits Florian Niederlechner op de lat getikt.

Door het 1-1 resultaat staat Keulen op de 12e plaats in de tabel, terwijl Augsburg zeven punten boven de onderste twee degradatieplekken zit.